середу, листопада 18

Майдан знов переміг: ТВК у Кривому Розі почала приймати скарги від Самопомочі (відео)

“Вілкул – геть!” – мітингувальники своїм завзяттям таки переконали ТВК розглянути скарги щодо виборів до реєстрації депутатів, не зупинили звернення мера Юрія Вілкула, ні тиск місцевих правоохоронців. 

Як повідомляє місцеве видання 0564, після реєстрації скарг комісія відновила засідання. Однак замість розгляду скарг, голова комісії запропонував провести реєстрацію новообраних депутатів міської ради.


У відповідь на цю заяву члени міськвиборчкому від демократичних сил заявили, що багатолюдний мітинг чекає на розгляд скарг, а не на реєстрацію депутатів, зазначають Патріоти України. Як повідомляє 112.ua депутат Верховної Ради Семен Семенченко, який приїхав підтримати Милобога, відкрив вікна міськради для того, щоб люди могли бачити те, що там відбувається. Після цього голова комісії та її члени спішно покинули залу засідань і пішли в робочий кабінет разом із нардепами від Оппоблоку Костянтином Павловим та Дмитром Колесніковим. Пізніше до приміщення комісії допустили представників ЗМІ та спостерігачів.


 О 22:55 міськвиборчком почав розглядати скарги на порушення виборчого законодавства під час виборів. Раніше повідомлялося, що у Кривому Розі міліція не знайшла вибухівки у приміщенні міськвиконкому, члени територіальної виборчої комісії (ТВК) повернулися до зали і розпочалось засідання. Самопоміч заявила, що ТВК відмовилася реєструвати скарги її кандидата Юрія Милобога “через вигадані причини”. О 18:45 у засіданні було оголошено технічну перерву для реєстрації скарг. Член міськвиборчкому Олександр Буян заявив, що під час технічної перерви реєструють скарги, які повинні бути прийняті, або відхилені, сьогодні до 24:00. Раніше повідомлялося, що через анонімне повідомлення про замінування людей з будівлі ТВК евакуювали під час засідання.


Нагадаємо, на сайті Центральної виборчої комісії повідомили про перемогу Юрія Вілкула на виборах мера Кривого Рогу. Пізніше керівник фракції Блоку Петра Порошенка у парламенті Юрій Луценко заявив про те, що партія відкликає заяву, якою визнає вибори у Кривому Розі легітимними. Крім того, у ВО Батьківщина заявили, що підтримують вимоги демократичних сил щодо перерахунку голосів на виборах у Кривому Розі.





Джерело: http://patrioty.org.ua/