ЦІКАВІ ФАКТИ

суботу, листопада 14

Розвідка США назвала підозрюваних у терактах в Парижі

Американські розвідники проаналізувавши виконання терактів, які відбулися вчора, 13 листопада, у столиці Франції, зазначили, що за терактами, швидше за все, не могло стояти терористичне угрупування «Ісламська держава».



Про це повідомляє американський телеканал NBC, з посиланням на високопоставленого чиновника з Національного центру з боротьби з тероризмом. Новину передає «Преса України».

Розвідка США пояснює таке припущення тим, що рівень складності організації та виконання декількох терактів у Парижі вказує на те, що за ними стоїть Аль-Каїда, а не ІДІЛ. 



«Ще дуже рано говорити чи була це Аль-Каїда, ІД, або ще щось, але напевно це була якась сунітське угруповання»,- передає слова співрозмовника американський телеканал.

Нагадаємо, політолог Павло Нусс вважає, «Ісламська держава» і «Російська держава» - одна терористична організація. ІД отримує накази з Кремля і дестабілізує терактами світову безпеку. Завдяки цьому, світове суспільство приймає рішення, вигідні Кремлю. У паризьких терактах 13 листопада також проглядається почерк Путіна.



Джерело: http://uapress.info/uk/