середу, листопада 18

Яценюк підрахував втрати України від ембарго РФ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав оцінку втрат України від введення з 2016 року ембарго українських товарів на території Росії. Втрати українського експорту складуть близько 600 млн доларів.



На засіданні Кабміну Яценюк озвучив цифру втрат українського експорту від введення торгового ембарго з боку Росії.

«Принаймні, на 2016 рік наша попередня оцінка, що Україна втратить близько $ 600 млн експорту в Російську Федерацію», - заявив він.



Прем'єр повідомив, що дав завдання першому заступнику міністра закордонних справ, а також торговому представнику України підготувати при співпраці представників ЄС оцінку втрат держави від торговельних санкцій з боку РФ. Також повинна бути розроблена стратегія подолання негативних наслідків від цих санкцій.

Варто відзначити, що і без введення санкцій, експорт товарів українського виробництва в Росію, а також імпорт з РФ, впав у порівнянні з попереднім роком у два рази. Яценюк зазначив, що Україна скоротила залежність від російського ринку більш, ніж в три рази. 

Нагадаємо, уряд Російської Федерації прийняв рішення про введення з 1 січня продовольчого ембарго відносно України в якості захисних заходів.



Джерело: http://uapress.info/uk/