понеділок, грудня 14

В Україні підвищеними темпами стали виготовляти 30 мм гармати


Концерн «Укроборонпром» в кілька разів збільшив виробничі потужності і поставив на озброєння України більш ніж у два рази більше гармат ЗТМ1 і ЗТМ2, ланок і комплектів ЗІП, ніж це робилося раніше.


Такі показники оприлюднило одне з підприємств концерну - НТК «Завод точної механіки».


Про це повідомляє прес-служба «Укроборонпрому» з посиланням на повідомлення голови підприємства Мирослава Халіка, новину передає «Преса України».



«Темпи виробництва за серпень-грудень 2015 р. значно підвищилися, в першу чергу, за рахунок автоматичних гармат калібру 30 мм, ланок Л-30 і комплектів ЗІП», — сказав Халік.

Він уточнив, що тільки в одному місяці серпні поточного року підприємство відправило українській боронці 35 знарядь ЗТМ1 і ЗТМ2. У той час як раніше підприємство збирало всього лише 14 гармат в місяць.

Також повідомляється, що за період з серпня і до 11 грудня включно, завод виготовив 99 автоматичних гармат калібру 30 мм, а також 250 тис. ланок Л-30 і 256 комплектів ЗІП.

Халік підкреслив, що його підприємство більш ніж у 6 разів перевиконало фінансовий план. Окремо він зазначив, що запланований фінплан у розмірі 12 млн грн у період з серпня по грудень 2015-го року був виконаний на 75 млн.





Джерело: http://uapress.info/uk/