вівторок, грудня 15

Російський солдат випадково розсекретив постачання зброї для Асада (фото)

Москва продовжує таємно постачати режиму сирійського диктатора російське озброєння та техніку. Російський військовослужбовець Олександр Бондаренко на кілька секунд опублікував фото з термобаричними боєприпасами до важких вогнеметних систем.


Російський солдат Олександр Бондаренко на своїй сторінці в соцмережі випадково розкрив інформацію про секретні постачання озброєння до Сирії. Про це повідомляє волонтерське співтовариство InformNapalm, передають Патріоти України.



Наголошується, що раніше в Сирії була зафіксована російська важка вогнеметна система "Солнцепек".


"Після декількох незграбних спроб приховування інформації у своєму соціальному профілі, [солдат Бондаренко] випадковим чином злив інформацію про секретні постачання озброєння у відкритий доступ. Через кілька секунд інформація була видалена, але залишилася в архіві кеша Google", - йдеться в повідомленні.


На одній з фотографій російського військового від 11 жовтня 2015 видно великий морський суховантажний транспорт (БМСТ) "Яуза" ВМФ РФ з Мурманська, завантаження якого відбувалася в порту Новоросійська.


З відкритих джерел відомо, що в жовтні 2015 БМСТ "Яуза" завантажувався в Новоросійську і пройшов протоку Босфор у бік Сирії.

"За даними кеша Google, російським військовослужбовцем Олександром Бондаренко було видалено дуже цікаве фото, зроблене в трюмі корабля, яке дозволяє відповісти на питання: що ж везе "Яуза" в Сирію, крім звичайних боєприпасів?

Якщо придивитися до видаленої Бондаренком фотографії, видно, що це термобаричні боєприпаси до важких вогнеметних систем", - пишуть волонтери.


Передбачається, що оскільки важкі вогнеметні системи (ВВС) не перебувають на озброєнні армії сирійського диктатора Башара Асада, то бойові розрахунки вогнеметних систем, найімовірніше, укомплектовані російськими військовослужбовцями.



"Фотографія з боєприпасами до ВВС в трюмі корабля майнула у відкритому доступі буквально на 2-3 секунди в перейменованому блозі солдата Бондаренка, і відразу ж була вилучена. Замітання слідів виявилося невдалим і привернуло додаткову увагу волонтерів нашого співтовариства", - йдеться в повідомленні.



Джерело: http://patrioty.org.ua/