понеділок, грудня 14

Власник турецького сейнера розповів подробиці інциденту за участю російського сторожовика

Власник турецького риболовецького сейнера розповів подробиці інциденту за участю російського військового корабля, що сталася в акваторії Егейського моря, повідомляє РБК з посиланням на CNN Turk.



Зокрема, згідно з його заявою, в момент інциденту турецьке судно знаходилося на відстані в 2 км від російського корабля і екіпаж прийняв його за корабель НАТО



"Ми проходили по нашому маршруту. Ми навіть не знали, що це російський корабель. Ми думали, що це корабель НАТО. Близько 8:30 ми пройшли повз нього. Ми не чули пострілів", - цитує капітана місцеве видання Hurryiet.

За його словами, екіпаж сейнера передав записи з камер, які знаходяться на борту судна, для проведення експертизи відповідним службам.

Турецькі ЗМІ зазначають, що офіційна реакція Анкари послідує після того, як будуть опитані рибалки з турецького судна, яке наблизилося до корабля ВМФ Росії.

Читайте також: Міноборони РФ після відкриття вогню по турецькому судну кинулося критикувати "безрозсудні дії" Анкари
Нагадаємо, 13 грудня екіпаж російського сторожового корабля Сметливый, який знаходився в 22 кілометрах від грецького острова Лемнос в північній частині Егейського моря, застосував вогнепальну зброю, щоб запобігти зіткненню з турецьким сейнером.



Зазначимо, що це вже не перший морський інцидент між РФ і Туреччиною. У неділю, 6 грудня, під час проходження російського військового судна Цезар Куніков через Босфор російський моряк направив переносний зенітно-ракетний комплекс (ПЗРК) у бік житлових кварталів Стамбула.



Джерело: http://nv.ua/ukr/