середу, грудня 23

Центробанк Росії випустив пам'ятну банкноту, присвячену приєднанню Криму (ФОТО)

Центральний банк Росії до 23 грудня випустив пам'ятну банкноту, присвячену «російському» Криму. На ній зображені пам'ятки півострова.



Новину повідомляє прес-служба ЦБ РФ, передає «Преса України».



«Пам'ятна банкнота номіналом 100 рублів випущена 23 грудня 2015. Одна її сторона присвячена місту федерального значення Севастополю, інша сторона - Республіці Крим», - йдеться в повідомленні прес-служби.

На тій стороні банкноти, яка присвячена взагалі Криму, зображений замок Ластівчине Гніздо, на іншій, присвяченій Севастополю, - Пам'ятник затопленим кораблям в Севастопольській бухті. Відзначено, що останнє назване зображення - фрагмент картини художника І.К. Айвазовського.

«Під зображенням «Ластівчиного Гнізда» на смузі знизу знаходиться QR-код з посиланням на сторінку сайту Банку Росії, де можна знайти історичну довідку про пам'ятну банкнотe», - повідомляє прес-служба.

Тираж даного випуску - 20 мільйонів банкнот. 



Нагадаємо, в Росії школярів привітали з наступаючим Новим роком оригінальними листівками. На них зображені діди морози з мішками гранатометів - це подарунки для російських військових, що беруть участь в боях в Сирії.


Джерело: http://uapress.info/uk/