неділю, грудня 13

У соцмережі висміяли обстріл Росією турецького риболовного судна

Користувачі соціальних мереж бурхливо відреагували на новину про те, що сьогодні, 13 грудня, екіпаж російського сторожового корабля "Сметливий" в Егейському морі відкрив стрілецький вогонь у напрямку турецького сейнера.



На фейковій сторінці турецького президента Реджепа Ердогана у соцмережі  з'явився такий запис:


"Путін клявся, що ми отримаємо по заслугах і обстріляв наш риболовний човен. Вражений силою російського флоту. Якщо за кожен збитий російський літак Путін буде обстрілювати наші човни з рибою, то я згоден".

"Все у росіян не слава Богу: то мирне місто Маріуполь нападе на заблукалих десантників, то турецький човен з рибою на російський військовий корабель", — пише ще одне співтовариство у соцмережі.

Нагадаємо, у неділю, 13 грудня, екіпаж російського сторожового корабля "Сметливий" в Егейському морі відкрив стрілецький   вогонь у напрямку турецького сейнера.

За даними Міноборони РФ, турецьке судно наближалося до корабля, який стояв на якорі. Попри спроби зв'язатися із турецьким екіпажем, він не йшов на контакт.



"Незважаючи на численні спроби "Сметливого", екіпаж турецького сейнера не йшов на радіоконтакт із російськими моряками і не відповідав на спеціальні візуальні сигнали світлового семафора і сигнальних ракет.

Коли між судном та кораблем РФ залишалося близько 600 метрів, російські моряки відкрили стрілецький вогонь  у бік судна "на відстані гарантованого неураження", - йдеться в повідомленні російського оборонного відомства.




Джерело: http://uapress.info/uk/