четвер, січня 14

За 2016 рік українська поліція викрила факти розтрати коштів на 100 млн гривень

Працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили розтрати коштів на десятки мільйонів гривень. 

Встановлено більше 300 фактів службових злочинів, 20 фактів розтрати бюджетних коштів. Було затримано 17 хабарників.


Про це повідомляє прес-служба МВС. Новину передає «Преса України».



Правоохоронці здійснюють комплекс заходів спрямованих на викриття корумпованих чиновників. З початку року поліція відкрила понад 300 кримінальних проваджень у сфері службової діяльності. Здебільшого посадові особи виступали у якості розпорядників бюджетних коштів.

«Щоб якось підзаробити вигадували різні схеми. Зазвичай вносили до актів виконаних робіт та послуг неправдиві відомості щодо обсягів виконаної роботи, порушували процедуру проведення тендеру із закупівель державних послуг, надаючи перевагу «своїй» людині, або взагалі його не проводили. На підставі підписаних документів на рахунки товариств перераховувались бюджетні кошти, які в подальшому привласнювались», – повідомляють у Нацполіції.

Так у Луганській області було не допущено розкрадання майже мільйона гривень. Працівники УЗЕ встановили, що учасники тендеру надали документи, без їх нотаріального засвідчення. У зв’язку з невідповідністю вимогам конкурсу прийнято рішення про відміну процедури закупівлі.

На Одещині був викритий керівник одного з відділень столичного банку, який перевів 90 млн гривень із фінансової установи на рахунки фіктивних відділень. Загалом  по Україні правоохоронці встановили близько 20 фактів розтрати та привласнення майна здобутого внаслідок зловживанням службовим становищем.

З початку 2016 року поліція затримала 17 хабарників. Так 13 січня у Львівській області було затримано голову сільради, який вимагав грошову винагороду у розмірі 1,5 тис доларів США за надання земельної ділянки одному із  місцевих мешканців.



Загалом, злочинними діями посадовці завдали збитків майже на 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, працівники СБУ завадили потраплянню на територію так званої «ДНР» великої суми грошей – 450 тисяч доларів та 12 мільйонів рублів. Їх намагалися таємно перевезти через КПП «Зайцеве».


Джерело: http://uapress.info/uk/