ЦІКАВІ ФАКТИ

четвер, січня 14

Бойовики 70 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Російсько-терористичні війська не припиняли обстріли позицій українських сил. Вогонь вівся із гранатометів, великокаліберних кулеметів, мінометів та стрілецької зброї.  



Про це повідомляє прес-центр АТО, новину передає «Преса України».  



«Під завершення минулої доби бойовики російсько-терористичних бандформувань встановили новий післяноворічний рекорд. Зафіксовано 70 випадків порушення кремлівськими маріонетками умов незастосування зброї в зоні проведення АТО», – йдеться в повідомленні.

13 січня, починаючи з 18:00 години російсько-терористичні війська обстрілювали позиції українських військ біля Донецька та Горлівки. Найгарячіше було біля населених пунктів Піски, Опитне, Авдіївка, Мар’їнка, Новгородське, Зайцеве та Майорськ. Бандити вели вогонь із стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів.

Також, були обстріляні із 82-мм мінометів позиції сил АТО в районі Опитного та Зайцевого. Поблизу Новгородського та Майорська працювали снайпери.

Нагадаємо, спецпредставник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ  в Контактній групі з врегулювання конфлікту на сході України Мартін Сайдік повідомив, що сьогодні, 14 січня, опівночі набув чинності режим «повної тиші» з зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.


Таку домовленість було досягнуто вчора, 13 січня, у ході засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську. Запровадити режим припинення вогню на сході України запропонував представник Росії на переговорах Борис Гризлов.


Джерело: http://uapress.info/uk/