суботу, січня 16

Захарченко пригрозив відтіснити ЗСУ до Дніпропетровська та Харкова

Чутки про можливий наступ ЗСУ на Донбасі, які поширюються між бойовиками, виявляється, виходять від самого їх ватажка на Донеччині - Олександра Захарченка. 

Він заявив, що Київ формує ударні угруповання на лінії розмежування. Але якщо наступ відбудеться, українські захисники прокинуться в Дніпропетровську і Харкові, грозиться «глава ДНР».




Новину повідомляють місцеві ЗМІ, передає «Преса України».

Захарченко дав оцінку реальності наступу з боку ВСУ на Донбасі. Він упевнений, що якщо США дадуть таку команду, наступ відбудеться, проте сподівається, що США «чогось вчаться» і такий дозвіл з їхнього боку не послідує.

«Що стосується реального стану справ, то Київ сформував на наших кордонах кілька наступальних ударних угруповань, які в будь-який момент, з урахуванням погоди - фізичної та політичної - можуть піти вперед. Ми про це знаємо і до цього готові. Можу сказати, що противник отримає таку відсіч, від якого прийде в себе в районі Дніпропетровська та Харкова. Якщо не далі. Так що, не раджу», - пригрозив «глава ДНР».

Захарченко переконаний, що українські чиновники скористаються ситуацією з наступом, щоб в черговий раз розікрасти військовий бюджет країни, який був збільшений на 2016 рік. У той же час він вважає це допустимим, якщо тільки це унеможливить наступ.

«Українські військові і політики давно показали, з якою ефективністю вони розкрадають бюджети. Як на мене, то нехай краще розкрадуть - це збереже велику кількість людських життів», - сказав лідер донецьких бойовиків. 



Нагадаємо, Плотницький веде серйозну війну проти свого головного конкурента в окупованому Донбасі - лідера «ДНР» Олександра Захарченко. Щоб послабити його вплив, Плотницький має намір провести в «ДНР» військовий переворот, пересварити при цьому не тільки ватажків боєздатних військових угруповань, контрольованих Захарченко, а й зіштовхнувши при цьому інтереси кримінальних кланів, що підтримують донецького ватажка.


Джерело: http://uapress.info/uk/