пʼятницю, січня 15

«Укроборонпром» презентував нову снайперську гвинтівку (ФОТО)

Сьогодні, 15 січня, державний концерн «Укроборонпром» представив модернізовану гвинтівку Мосіна. Зброя була виготовлена за сучасною технологією та оснащена телескопічним прикладом. 

Гвинтівка призначена для ведення вогню на дальності 1200 метрів.


Про це повідомляє прес-служба «Укроборонпрому». Новину передає «Преса України».



В конструкцію гвинтівки Мосіна були внесені вагомі зміни, від старого зразка залишився лише ствол та затворний механізм. Сама зброя виготовлена із вітчизняних складових і комплектується українською оптикою.

«Гвинтівка призначена для ведення одиночного вогню з прицільною дальністю майже 1200 м. Початкова швидкість пострілу складає 870 м/с, а гранична відстань польоту кулі – 2 км. Орієнтовна вага гвинтівки – лише 4,5 кг. Гучність звуку під час стрільби з глушником знижується до 26 дБ», – повідомляють в «Укроборонпромі».


Конструктури замінили у гвинтівці ложу, яку виготовили із алюмінієвого сплаву, а також оснастили регульованим прикладом. Обойма була замінена на окремий магазин, з однорядним розташуванням патронів. Для установки глушника передбачена спеціальна різьба. Також гвинтівку оснастили планкою Пікатіні – новинкою в українській оборонній промисловості.





Нагадаємо, фахівці київського заводу «Маяк» модернізували український танковий кулемет. Вони зробили його ще більш надійним, ефективним.


Джерело: http://uapress.info/uk/