суботу, січня 16

Голову Сбербанку, який назвав РФ "країною-дауншифтером", закликали піти у відставку

Віце-спікер Держдуми від партії Справедливая Россия Микола Левич заявив про те, що глава Сбербанку Герман Греф повинен добровільно покинути свій пост, після його заяв про те, що Росія опинилася серед "країн-дауншифтерів".




Депутату не сподобалося висловлювання Грефа про те, що ера вуглеводнів в економіці залишилася в минулому, а РФ опинилася в "стані країн, які програють, країн-дауншифтерів".



"До речі, дауншифтери в перекладі з англомовного сленгу - невдаха. Чути це зневажливе висловлювання про нашу країну від так званих ліберальних економістів 90-х не дивно - вони ніколи не вірили у власну країну і прагнули все швидше розпродати", - заявив Левич.

Депутат Держдуми вважає, що на даний вислів можна було б не звертати увагу, якби Герман Греф не керував найбільшим російським банком, - передає РБК.

Однак у даній ситуації, зазначає Левич, керівник Сбербанку повинен добровільно піти у відставку.

"Я проти переслідування за погляди, різних "аутодафе", але думаю, що після подібних заяв керівник найбільшого державного банку мав би покинути свій пост - добровільно піти у відставку", - заявив віце-спікер.

Нагадаємо, Сбербанк Росії приготувався до падіння ціни на нафту до $25 за барель.



За словами глави банку Германа Грефа, в плануванні на 2016 рік у рамках стресового сценарію, його установа не виключає подальше падіння ціни на нафту.


Джерело: http://nv.ua/ukr/