ЦІКАВІ ФАКТИ

пʼятницю, січня 15

Бєлковський дав прогноз щодо повернення Донбасу під контроль України

Російський політолог Станіслав Бєлковський вважає, що тимчасово окуповані території Донбасу можуть повернутися під юрисдикцію України в 2018 році.



Про це він заявив в інтерв'ю. Новину передає "Преса України".  



На думку експерта, проти повернення під контроль Києва будуть протестувати самі жителі окупованих територій Донбасу. 

"Формально, я допускаю, що вони повернуться до 2018 р., але не скоро, фактично, думаю, не повернуться в найближчі десятиліття. Тому що вся кров, всі 8 тисяч трупів, які лежать між Україною і цими районами, це вже "не змити ні горілкою, ні милом", — як співається у відомій пісні", - підкреслив він.

Окрім того, Бєлковський прокоментував призначення Бориса Гризлова представником Росії в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Путін ж не помиляється в кадрових рішеннях, значить, не було (кращої кандидатури, ніж Гризлов . - Ред.). Просто до цього парламентером був Сурков за такого типу делікатних питань. Але Сурков не наділений формальним статусом, тому що він помічник по Абхазії і Південній Осетії. І він мандрував до Києва, зустрічався з Президентом України, з іншими чиновниками виключно неформально", - пояснив експерт.

І тому, за словами Бєлковського, Путіну знадобилась людина, яка може володіти формальним статусом, достатнім для того, щоб проводити такого типу зустрічі і більш високим, ніж посол у Києві Зурабов.

"Просто у Суркова не було формального статусу, тобто ніхто в Києві не міг дати відповідь на питання, чому ви зустрічаєтеся з цією людиною. А у Гризлова є формальний статус", - додав російський політолог.



Нагадаємо, колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін заявив, що російська військова кампанія у Сирії обходиться держбюджету РФ дешевше, ніж операція з анексії українського Криму. 


Джерело: http://uapress.info/uk/