вівторок, березня 15

"Я был в ужасе. Люди не имели базовых пехотных знаний - не умели правильно стрелять и передвигаться", - ізраїльський інструктор про стан ЗСУ на 2014 рік

Підготовку українських бійців після початку війна на Донбасі довелося починати з "нуля".



Ізраїльський фахівець, а нині інструктор бригади легкої піхоти НГУ Цві Аріелі повідомив про стан українських бойових підрозділів на початок російської агресії в Україні і про нові методи підготовки бійців на сьогоднішній день.
Про це він розповів в інтерв'ю Еспресо TV, зазначають Патріоти України.

На момент початку Революції Гідності Аріелі працював у Києві в українсько-ізраїльській юридичній фірмі і не планував стати військовим інструктором. Але так склалося, що став допомагати в організації лікування учасників Майдану і поранених бійців в клініках Ізраїлю.

Потім йому запропонували поділитися досвідом, отриманим під час обов'язкової служби в армії Ізраїлю. Аріелі прийняв пропозицію і збирався провести для бійців батальйону "Донбас" курс антитерору.

Заняття довелося припинити через кілька днів - українські бійці не мали елементарних знань і умінь, і почати підготовку з "нуля". Зараз Аріелі бере участь в підготовці бійців бригади легкої піхоти Національної гвардії України.