середу, березня 30

Порошенко підписав Указ про призов на строкову службу у 2016 році


Президент України підписав Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році».

Сообщает: http://uapress.info/uk/


Новину передає «Преса України» з посиланням на прес-центр Адміністрації президента.

Відповідно до Указу № 122/2016 із Збройних Сил України, інших утворених військових формувань, Державної спеціальної служби транспорту у запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та відслужили встановлені терміни строкової військової служби. Звільнення в запас відбудеться у квітні - червні та у листопаді 2016 року. Цей пункт Указу набере чинності  з 5 квітня 2016 року.

Крім того, Указ передбачає звільнення в запас у жовтні - грудні 2016 року інших військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлені строки строкової військової служби.

Чергові призови українців строкову військову службу відбудуться 5 травня - 30 червня, а також у жовтні – листопаді 2016 року.

Указ набирає чинності з дня його опублікування, пункту 2 статті З, який набирає чинності з 1 вересня 2016 року.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов розповів, що «Зараз йде три хвилі комплектування Збройних сил України. Перша – це заклик на термінову службу. Молоді люди до 27 років. Їх покличуть до 10 тисяч. Друга хвиля комплектування ЗСУ – служба за контрактом. Поки набрали 14 тисяч бійців».