середу, березня 30

У Парижі вперше в історії судитимуть француза за участь в ІД


У Франції суд уперше розпочав заочний розгляд справи громадянина Франції Максіма Ошара, учасника терористичної організації «Ісламська держава», який у 2014 році у Хомсі стратив сирійського солдата.


Сообщает: http://uapress.info/uk/


Новину повідомляють ЗМІ, передає «Преса України».

З інформацією ЗМІ, родина сирійського солдата уперше  з позиції жертв буде давати свідчення у судовому процесі у Франції. Їхнього 30-річного сина, який був членом урядової армії, стратив у Хомсі один з терористів угруповання «Ісламська держава», який є громадянином Франції. 

Зазначається, що ще у 2014 році один з ісламістських сайтів опублікував відео, на якому показано, як французький бойовик  відтинає голову військовому. Батьки жертви впізнали вбивцю. Повідомляється, що француз, житель Нормандії, який втік на війну до Сирії у серпні 2013 року, раніше викрав сирійського солдата.

Суд вислухав свідчення батьків жертви і розпочав розгляд справи заочно. Згідно з чинним законодавством убивці загрожує покарання у вигляді 22 років ув’язнення. При цьому зазначається, що парламент Франції планує внести зміни до Кримінального кодексу та запровадити більш жорстке покарання за тероризм. У тому випадку, якщо закон буде ухвалений, і вина француза буде доведена,  йому може бути збільшено термін покарання до 30 років в'язниці або довічного ув'язнення.

Раніше ми повідомляли про те, що співробітники французького підрозділу поліції по боротьбі з терором заарештували чотирьох підозрюваних, які планували вчинити теракт у центрі Парижа.