вівторок, березня 15

Україна координує підготовку санкційного «Списку Савченко» з ЄС та США

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічусом. Сторони обговорили врегулювання ситуації на Донбасі, а також питання взаємодії України з ЄС.
Про це повідомили в прес-центрі Адміністрації президента. Новину передає «Преса України».

Порошенко висловив вдячність Литві за її послідовну позицію стосовно підтримки територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.
Крім того, Литва підтримує продовження дії санкцій ЄС проти Російської Федерації до повного виконання нею Мінських домовленостей.
Президент України вдячний за зусилля литовської сторони на підтримку звільнення української льотчиці. Сторони скоординували підготовку санкційного «Списку Савченко»
За словами Порошенка,  українська сторона домагається невідкладного надання доступу до Надії Савченко українських та німецьких лікарів, а також спеціалістів Червоного хреста.

Український глава держави повідомив про ухвалення запропонованих ним Верховній Раді України законодавчих змін стосовно електронного декларування у відповідності до стандартів ЄС. Це є важливим кроком до запровадження Євросоюзом безвізового режиму з Україною.
Міністр закордонних справ Литви позитивно відмітив ухвалення цього закону та зазначив, що це голосування відкриває можливості для запровадження безвізового режиму для українців.
Нагадаємо, депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський опублікував у соцмережі складений «список Савченко», який очолив президент РФ Володимир Путін.
Джерело:http://uapress.info/uk