ЦІКАВІ ФАКТИ

вівторок, березня 15

У США попередили, що Путін може влаштувати в Україні «криваву весну»

Рішення президента Росії Володимира Путіна вивести основну частину військ із Сирії означає, що тепер Кремль може повністю переключити свою увагу на Україну.



Таку думку висловив американський сенатор Джон Маккейн. Новину передає «Преса України».

«Оголошення про те, що Росія почне виводити частину військових сил з Сирії, свідчить про те, що Володимир Путін вважає, що він розбомбив і вбив достатню кількість опонентів кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання», - переконаний американський політик.

При цьому, Маккейн досить різко розкритикував політику адміністрації президента США Барака Обами щодо Сирії, звинувативши її у «бездіяльності та байдужості».

За його словами, адміністрація Обами була переконана, що Росія погрузне в болоті та що «військового вирішення» сирійського конфлікту не існує. Проте, як зазначив Маккейн, реальність така, що у будь-якому політичному врегулюванні у Сирії існує явний військовий аспект. 

На його думку, саме це Росія і продемонструвала у Сирії, змінивши військову ситуацію на місці і створивши такі умови для політичного врегулювання, які є більш вигідними з точки зору її інтересів.

«Росія переорієнтує свої ресурси і увагу на інші регіони, і я побоююся, що в Україну знову приходить кривава весна», - поділився своїми побоюваннями Джон Маккейн.

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр переконаний, що виведення російських Військово-космічних сил з Сирії призведе до посилення тиску на режим президента країни Башара Асада.