середу, березня 16

У Франції затримали ісламістів, які готували теракт в Парижі

Співробітники французького підрозділу поліції по боротьбі з терором заарештували чотирьох підозрюваних, які планували вчинити теракт у центрі Парижа.
Про це повідомляють ЗМІ, новину передає «Преса України».
Під час рейду в Парижі та в департаменті Сен-Сен-Дені були заарештовані троє чоловіків і одна жінка.
 Ісламістів затримали через ймовірну загрозу їх дій. В ході рейду поліція конфіскувала невикористаний магазин для автомата і комп'ютерне обладнання.

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв заявив, що один із затриманих може бути пов'язаний з представниками терористичного угрупування «Ісламська держава».
Міністр наголосив, що про неминучу загрозу теракту мова не йде, адже французькі розвідслужби і органи правопорядку з урахуванням високого рівня загрози терактів діють на випередження і постійно проводять подібні затримання. Він зазначив, що з початку року було затримано 74 людини. 
Нагадаємо, у ніч на 14 листопада 2015 року в Парижі відбулася серія вибухів і скоординованих нападів на мирних громадян. В результаті загинули 130 осіб, ще понад 300 отримали поранення.
Раніше ми повідомляли про те, що у Брюсселі правоохоронці затримали двох терористів, які причетні до паризьких терактів 2015-го року. Один з терористів спочатку втік, однак  його затримали зранку, 16-го березня. Іншого вбили під час перестр
ілки.
Джрело:http://uapress.info/uk