ЦІКАВІ ФАКТИ

середу, березня 16

У Росії запропонували перенести столицю з Москви в окупований Крим

Прем’єр-міністру Росії Дмитру Медведєву запропонували перенести столицю країни з Москви до окупованого Севастополя, що нібито підкреслить статус кримського народу як «невід'ємної частини» РФ.

Таке звернення Медведєву направив глава ради директорів Інституту аналізу політичної інфраструктури Євген Тунік.
Новину передає «Преса України».

За його словами, такий крок буде сприяти міжнародному визнанню анексованого Криму як російської території. Крім того, це допоможе розвитку території півострова в цілому, зокрема, будуть вирішені такі актуальні проблеми, як будівництво Керченського моста, проблема подачі електроенергії і води тощо.

Експерт заявив, що завдяки перенесенню столиці Росії у Крим, питання повернення півострова Україні буде «закрите раз і назавжди». 

«Нашим західним партнерам стане очевидно, що свою столицю Росія ніколи не зрадить. Західні лідери в цій ситуації будуть змушені відвідувати Крим як російську територію, що буде означати міжнародне визнання», - зазначив Тунік.

Він переконаний, що таку ідею обов’язково підтримають самі москвичі, оскільки місто уже досягло межі росту. До того ж, заклики перенести столицю у інше місто лунають постійно.