ЦІКАВІ ФАКТИ

середу, березня 16

ЄС допоможе Греції у проблемі з біженцями - Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що питання біженців у Європі та Греції зокрема буде головним на саміті ЄС, який відбудеться 16 березня у Брюсселі.
Новину повідомляють ЗМІ, передає «Преса України».
Меркель наголосила, що завдяки одностороннім рішенням Австрії і балканських країн про закриття кордонів  потік біженців було знижено.
 Проте, за її словами, ця проблема наразі стоїть так само гостро, як і раніше, адже дуже важко скоротити кількість біженців не лише для декого, а й для всіх.
Глава німецького уряду додала, що для стабілізації ситуації в Європі треба не допустити, щоб «жодна країна з 28  залишилася у біді, як зараз це відбувається з Грецією». Проте вона уточнила, що попри своє скрутне становище Греція також має виконати свою частину зобов'язань.
Саме на вирішення цієї проблеми ЄС виділяє їй кошти.  
Виступаючи у бундестазі, Меркель також згадала ситуацію з біженцями  Туреччині, і уточнила, що метою спільної європейсько-турецької роботи є зупинка саме незаконного потоку біженців і зниження небезпеки для їх власного життя.
Крім того, важливим є «справедливий розподіл» біженців. Канцлер наголосила на важливості спільних дій для вирішення нинішньої міграційної кризи.
Нагадаємо, глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс заявив, що Нідерланди вживають заходів для виділення коштів з бюджету Євросоюзу для розв’язання міграці
йної кризи в Греції.
Джерело:http://uapress.info/uk