понеділок, березня 14

ВІД ЛЮДМИЛИ КУЧМИ ДО МАРИНИ ПОРОШЕНКО: ЖАХ ПРОВАЛЛЯ І РАДІСТЬ ПРОГРЕСУ. ВІДЕО

Це було десь 2000-го року. Людмилу Кучму як першу леді повезли до школи-інтернату для дітей з вадами. Після цього в Українському домі вона поділилася своїми враженнями із тодішнім партгоспактивом і журналістами.
Людмила Миколаївна була шокована побаченим – шокована саме виглядом дітей з вадами розвитку. Можливо, вона їм співчувала. Але знаєте, про що вона почала говорити? Що треба істотно поліпшити діагностику таких захворювань у період виношування дитини.

Мовляв, діагностували відхлення у плоді, значить, слід переривати вагітність: “Дорогая, – говорила Людмила Кучма, моделюючи діалог з вагітною жінкою, – давай, решай!”
Дружина президента Кучми, можливо, уперше побачила таких дітей. Адже ще з радянських часів таких дітей з вадами розвитку ізолювали від суспільства у гестапівській системі шкіл-інтернатів.
Тому у Людмили Кучми шок і тому небажання стикатися з цим у житті знову. Але такі діти з”являтимуться, хоч яка б діагостика не була, бо часто хвороби виникають внаслідок травм при пологах, причин безліч.
У першої леді Марина Порошенко діти із вадами розвитку шоку не викликають. Цього тижня пані Марина прийшла у прямий ефір на дуже популярне ранкове телешоу готувати млинці.
Прийшла з двома чарівними дівчатками — із тими самими вадами розвитку. Подивіться відео і ви побачите, як природньо пані Марина спілкується з такими дітьми, як вона шанує їхню людську гідність і, водночас, скільки співчуття у неї до таких дітей.