ЦІКАВІ ФАКТИ

середу, березня 16

Порошенко затвердив нову концепцію оборони України

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив нову концепцію розвитку сектору безпеки і оборони України.



Про це розповіли в прес-службі глави держави, новину передає «Преса України».

«Основною метою реформування та розвитку сектору безпеки і оборони визначено формування та підтримання спроможностей, що дасть змогу гарантовано забезпечити адекватне і гнучке реагування на весь спектр загроз національній безпеці України, раціонально використовуючи наявні у держави можливості і ресурси», - йдеться в повідомленні.

Головними загрозами для України є розвідувально-підривна і диверсійна діяльність Росії та інших держав і дії, спрямовані на розпалювання міжетнічної, міжконфесійної, соціальної ворожнечі і ненависті, сепаратизму і тероризму, створення і всебічна підтримка маріонеткових квазідержавних утворень на тимчасово окупованій території частини Донецької та Луганської областей. 

Раніше ми повідомляли, що народні депутати України проголосували за проект закону №2269 про збільшення чисельності Збройних сил України до 250 тисяч осіб. За дане рішення проголосували 270 нардепів.

Нагадаємо, що міністр оборони України Степан Полторак надав НАТО стратегічний план реформування Збройних сил України.