четвер, березня 31

Влада Криму офіційно відмовилась від електроенергії з України


Напередодні українська сторона запропонувала домовитись про умови подачі електрики із Херсонських ЛЕП, однак на півострові заявили, що не розглядають такої пропозиції. Мовляв Крим розраховує виключно на перетікання електроенергії з материкової Росії та на розвиток власної генерації. 


Сообщает: http://uapress.info/uk/


Про це повідомив перший віце-прем'єр кримського уряду Михайло Шеремет. 

Російський Крим не потребує відновлення подачі електрики з України.

«Ми для себе остаточно відмовилися від української електроенергії, вона нам не потрібна. Питання про постачання електроенергії з України для нас знято з порядку денного і давно закритий. Там не з ким домовлятися або говорити, тому що там якась шарашкіна контора, яка сьогодні дає електроенергію, а завтра підриває електроопори», —повідомив Шеремет. 

За його словами, Крим розраховує виключно на перетікання з материкової Росії та розвиток власної генерації, а до заяв про можливе відновлення подачі електроенергії з України серйозно не ставиться. 

Будівництво другої черги енергомосту з Краснодарського краю йде форсованими темпами. 

«Спочатку травня питання з незручностями, викликаними з дефіцитом електроенергії, буде знято з порядку денного, всі жителі півострова будуть забезпечені електроенергією у повному обсязі і режим НС буде знято», — сказав перший віце-прем'єр кримського уряду. 

Нагадаємо, напередодні в «Укренерго» заявили про те, що підірвані ЛЕП на кордоні з Кримом повністю відремонтовані. При досягненні відповідної домовленості відновити електропостачання Криму електрики можуть вже за пару годин.