Такі дані оприлюднив УКАБ за результатами опитування, Сообщает http://www.akcent.org.ua/ що провела асоціація наприкінці квітня.
Згідно з результатами опитування, 47% респондентів планують менше купувати м’яса на Великодні свята, а десь 40% споживачів витратять таку саму суму грошей, як і минулого року.
Загалом, за підрахунками експертів, у найближчі свята українці з’їдять 31 тисячу тонн м’яса, що становить дві третини всього м’ясного експорту за перший квартал 2016 року.
Згідно з нормативами, встановленими Всесвітньою організацією охорони здоров’я, добова норма споживання м’яса становить 0,2 кг на людину. Водночас на травневі свята українці збираються спожити 0,72 кг на людину за добу, що майже в чотири рази перевищує встановлені норми.
Частка яловичини в структурі споживання, відповідно до результатів дослідження, зменшилась до 9% (у 2015 – 16%). Трохи більше половини респондентів (53%) планують купити свинину, курятину – 18%.
Водночас, за словами експерта аграрних ринків УКАБ Аліни Жарко, ціни на свинину та птицю подорожчають, а вартість яловичини залишиться без мін.
«Традиційно перед святами м’ясо дорожчає. Ціни на свинину підвищаться на 6-7%, а м’ясо птиці подорожчає на 7-8%. Вартість яловичини залишиться без змін, що пов’язане з низьким попитом на цей вид м’яса», – повідомила вона.