четвер, квітня 14

На Запоріжжі терориста «ДНР» посадили в тюрму на 8 років


У Запорізькій області місцева прокуратура Токмацького району засудила терориста самопроголошеної «Донецької народної республіки» до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Запорізької області. 

Сообщает: http://uapress.info/uk/


«Токмацькою місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у судовому розгляді кримінального провадження стосовно учасника терористичної організації «ДНР», який протягом жовтня 2014 року - березня минулого року брав участь в діяльності терористичної організації «ДНР» на території Донецької області», - говориться у повідомленні відомства.

В ході розслідування була повністю доведена провина підозрюваного у причетності до злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

В результаті, Токмацький райсуд притягнув терориста до кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі терміном на 8 років, як цього і вимагав прокурор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що апеляційний суд Луганської області залишив у силі ухвалу Сєвєродонецького міського суду у вигляді 9 років позбавлення волі для терориста «Луганської народної республіки» на прізвисько «Лісник».

Як зазначили в прес-службі Генеральної прокуратури України, «Лісника» засудили за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 14, частини 2 статті 258 (терористичний акт) , частини 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), частини 2 статті 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), частини 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України.

Українські правоохоронці встановили, що в травні 2014 року «Лісник» добровільно став терористом «ЛНР». Перебував у лавах сепаратистів, які базувалися у місті Сєвєродонецьк. Обвинувачений чергував на КПП та входив до складу розвідувально-диверсійної групи бойовиків. Збирав дані щодо сил АТО та передавав їх своєму командуванню.