ЦІКАВІ ФАКТИ

середу, квітня 13

Утренние новости. В Киеве коалицианты не договорились, а в Кремле готовят сказки


1. З першої спроби поміняти Яценюка на Гройсмана не вийшло. Да і спроби як такої не було. Навіть в залу це питання не вносили, бо так і не дійшли згоди по кількох міністерствах. 


Сообщает: http://elise.com.ua/


У підсумку – ультиматум від Луценка «не домовимся до вечора — ̶г̶о̶р̶і̶т̶и̶ ̶в̶а̶м̶ ̶в̶ ̶п̶е̶к̶л̶і̶ підемо на перевибори». Вже пізно вночі Луценко повідомив, що переговори нарешті завершились, кабмін сформовано. Всі – молодці. І тут опа – нєжчік – Аваков повідомив про те, що НФ образився на БПП, їх, мовляв, не влаштовують «хотєлкі» фракції Президента і через це НФ може вийти з переговорного процесу та Уряду. «Хай формують Уряд самі» — сказав Аваков. Для обговорення цього питання НФ вранці збереться на засідання фракції. Сьогодні все буде зрозуміло, чи домовились чи ні.+ 2. ‪#‎Нєжданчік‬. Генпрокуратура підтвердила існування кримінального провадження за фактом отримання хабара у розмірі 3 млн доларів Премʼєр-міністром Яценюком за призначення на посаду керівника «Концерну РРТ» Володимира Іщука. Про це повідомив лідер «Народного контролю», секретар Антикорупційного комітету ВРУ Дмитро Добродомов із посиланням на відповідь ГПУ на депутатське звернення. 3. Вже в четвер, 14 квітня, Європейська комісія може запропонувати скасування віз для українців, які бажають відправитися в країни ЄС, передає повідомляє Радіо Польща.+ 4. Міністри закордонних справ країн G7 закликають до проведення виборів в Донбасі за українським законодавством та під наглядом спостерігачів ОБСЄ. Проведення виборів передбачає «повне виведення всіх іноземних збройних формувань і устаткування з території України та повернення українського контролю зі свого боку міжнародного кордону».+ 5. Російські лікарі вирішили, що Савченко не потрібна госпіталізація. У ФСВП заявили, що Савченко залишається під динамічним наглядом лікарів-спеціалістів і продовжує отримувати необхідну підтримуючу терапію.+ 6. Міністерство фінансів залучило кредит на 400 млн євро у Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на кредитну підтримку реального сектора економіки країни і розвиток малого і середнього бізнесу (МСБ).+ 7. Депутат Бундестагу Карл-Георг Вельман заявив, що Україна може отримати фінансову допомогу на зразок плану Маршалла в разі успішного проведення судової і адміністративної реформи.
«Ми готові допомогти, і моя пропозиція була скласти щось на зразок Плану Маршалла — більше 100 млрд євро. Хоча 30 млрд євро вже є, але ці гроші не можна застосувати тому, що Україна не здійснює реформ. Не буде грошей без реформ», — сказав депутат