вівторок, квітня 19

Новий український танк “Тірекс” краще “Оплоту” і “Булата”

Новий український танк розробки інженерної групи “Азов” за своїми параметрами буде перевищувати можливості самих сучасних українських танків “Булат” і “Оплот”.



Інженерна група “Азов” розробила проект нового українського танка “Тірекс”, який буде перевищувати можливості найсучасніших на сьогодні танків “Булат” і “Оплот”. Сообщает http://www.akcent.info/

Про це у Facebook написав головний редактор журналу Defense Express Сергій Сгурец.

Під час війни на Донбасі керівництво Міноборони зіткнулося з проблемою модернізації озброєння, зокрема танки Т-64. Для вибору оптимальних шляхів залучені як державні, так і приватні структури. Одне з “пакетних” рішень – як з глибокої модернізації Т-64, так і з важкої бойової машини піхоти – базується на ініціативному реченні Інженерної групи “Азов”.

За словами Сгурца, танк “Тірекс” – це глибока модернізація Т-64, який повинен быдует навіть перевершувати найсучасніші танки “Булат” і “Оплот”.

“Танк “Тірекс” пропонується як новий український танк перехідного періоду. Це – глибока модернізація Т-64. Завдання – забезпечити швидке насичення танкових і механізованих підрозділів зразком техніки, який по своїй бойовій ефективності буде порівняємо, а при введенні системи управління тактичної ланки – і перевищувати можливості найбільш сучасного українського танка “БМ “Оплот”. За критерієм “ефективність-вартість” Тірекс”, за оцінками розробників, буде перевершувати можливості танка Т-64 у вигляді БМ “Булат”, зокрема, по рухливості та застосування озброєння танка вночі, але мати порівнянні з ним цінові параметри”, – пише головний редактор Defense Express.