вівторок, квітня 19

У Раду внесено законопроект, який дозволить Луценку зайняти посаду генпрокурора, - нардеп

У Верховну Раду   внесений законопроект про внесення змін у закон про прокуратуру. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на народного депутата від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Лещенка з посиланням на заступника голови фракції БПП Ігоря Гриньова.



Сообщает: http://ua.112.ua/


"Сьогодні на засіданні фракції БПП головуючий Ігор Гриньов оголосив, що у вівторок до парламенту буде внесений законопроект про внесення змін у закон про прокуратуру. Цим законом змінять вимоги до кандидата на посаду генпрокурора, а також владнають питання генеральної інспекції ГПУ", - сказав Лещенко.

"За словами Гриньова, закон вноситься у зв'язку з наміром запропонувати Юрія Луценка на посаду генпрокурора", - додав нардеп.

Лещенко додав, що законопроект внесе до парламенту президент України.

Раніше повідомлялося, що колишній народний депутат України Степан Кубів відкликав законопроект № 4379, яким пропонувалося дозволити призначати генеральним прокурором кандидата без досвіду роботи в прокуратурі.

ЗМІ припускали, що даний законопроект був написаний спеціально для того, щоб посаду генпрокурора зміг зайняти голова фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Юрій Луценко.

29 березня Рада дала згоду на звільнення президентом генерального прокурора України Віктора Шокіна. 3 квітня Петро Порошенко підписав указ про звільнення Шокіна з посади глави ГПУ.