четвер, квітня 7

Захарченко і Ходаковський крали і продавали російське паливо – розвідка


Генеральна прокуратура Російської Федерації спіймала ватажків самопроголошеної «Донецької народної республіки» на привласнені коштів, отриманих за збут краденого російського палива. 


Сообщает: http://uapress.info/uk/


Мова йде про Олександра Захарченка та колишнього керівника «Радбезу «ДНР» Олександра Ходаковського.


Зокрема, російська сторона викрила керівництво «ДНР» у розкраданні фінансів, які Росія виділяє «республіці» для підтримки збройного конфлікту на сході України.

Власне, на початку березня, російські структури отримали беззаперечні докази того, що з ешелонів, які прибувають з РФ у Іловайськ, викрадали значну частину паливних ресурсів.

ФСБ РФ та російська Генпрокуратура встановили, що до злочину безпосередньо причетні ватажок терористичної «ДНР» Олександр Захарченко та його поплічник - екс-глава «ради безпеки «ДНР» Олександр Ходаковський. Вони реалізували викрадене паливо на захоплених у Донбасі АЗС українських мереж Паралель і ОККО.

«На адресу Захарченка і Ходаковського генеральна прокуратура РФ направила приписи з вимогою повернути в російський бюджет суму вартості викраденого палива», - повідомили у відомстві.

Захарченко, отримавши повідомлення від російської сторони, почав заперечувати свою причетність до махінацій і хотів перекласти всю вину на плечі Ходаковського. Тоді російські куратори пригрозили, що у разі неповинування викриють його причетність до тяжких кримінальних злочинів.  

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бійці ЗСУ закріпились неподалік Ясинуватської розв'язки та Донецької фільтрувальної станції, відтіснивши бойовиків «ДНР». Це спричинило конфлікт в середовищі самих терористів. За даними українських військових у окупованому Донецьку за цю точку «гризуться» ватажки Захарченко та Ходаковський. Кожен хоче вислужитись перед російським керівництвом.

При цьому ЗСУ не заходили на саму розв'язку, а тим більше на фільтрувальну станцію.

«Зараз у них ідуть розбірки, хто крутіший: Захарченко або Ходаковський. І хто візьме Ясинуватську розв'язку під контроль і якісь дії покаже, що він щось робить для «ДНР», - пояснює комбат Олег Громадський.