четвер, квітня 14

Експерт пояснив, що чекати здешевлення долара можна за декілька місяців


Експерт пояснив, що чекати здешевлення долара можна за декілька місяців Сьогодні на міжбанку курс долара знизився на 7 копійок, порівняно із вчорашнім днем, і станом на ранок зафіксувався на рівні 25,48 грн.
За таких умов, українці, які зберігають заощадження у гривні, не поспішають купувати валюту за такою ціною. Українці сподіваються, що зміна уряду та формування нової більшості у парламенті позитивно вплине на курс долара та євро у бік зниження, йдеться 


в сюжеті програми 
 Втім експерти не розділяють таких надій громадян.Сообщает http://tsn.ua За словами фінансового аналітика Олександра Охрименка, новий склад Кабміна та коаліція жодним чином не вплинуть на курс валют. Охрименко наголосив, що за це відповідає Національний банк України. "Дивіться, у нас фактично уряд працював, а девальвація була неймовірно велика, бо за девальвацію відповідає виключно, як би там не говорили, 

не намагались перекласти відповідальність, у нас по Конституції за нацвалюту Нацбанк", - заявив аналітик. При цьому, за словами експерта, за останній місяць долар впевнено дешевшає. Таку ситуацію Охрименко аргументував зменшенням НБУ кількості гривні на валютному ринку та припиненням НБУ купівлею валюти, яку мали б придбати банки.
 Охрименко наголосив, якщо НБУ і надалі не буде скуповувати валюту, то долар може опуститися до позначки у 25 гривень. А через кілька місяців ціна на валюту США становитиме 23 гривні. При цьому, він додав, що це також відіб'ється на цінах, які стануть трохи нижчими. Нагадаємо, що долар здешевшав на 7 копійок, порівняно із вчорашнім днем, і сьогодні коштує 25 гривень 48 копійок. Також впали ціни і на євро. 


Відучора ціна на цю валюту знизилась аж на 33 копійки та становить 28 гривень і 48 копійок. При цьому вартість валюти в обмінниках дещо вища за офіційний курс. За один долар доведеться заплатити від 25, 75 гривень, а за євро – від 29,3 гривень.