ЦІКАВІ ФАКТИ

вівторок, квітня 12

Без пояснення причин: Міноборони ліквідувало роту «Карпатська Січ»


У зв'язку з рішенням про розформування роти, більшість військовослужбовців, які вступили в ЗСУ та легалізуються під прапором «Карпатської Січі», звертаються з рапортами про розірвання контракту.​



Сообщает: http://patrioty.org.ua/


Високопосадовці Збройних Сил України без пояснення причин ліквідували Окрему зведену штурмову роту «Карпатська Січ», яка була у складі 93-ї ОМБр ЗСУ. Про це повідомив у вівторок, 12 квітня, командир роти Олег Куцин. «Рішенням високопосадовців Збройних сил України Окрема зведена штурмова рота «Карпатська Січ» розпущена», – повідомив Куцин у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Він зазначив, що особовий склад «Карпатської Січі» навесні 2015 відгукнувся на заклик президента і рота одностайно прийняла рішення вступити до лав ЗСУ для об'єднання центрів прийняття рішень, що підвищить ефективність боротьби з агресором. «При входженні до складу ЗСУ, як єдину свою умову, ми висловили бажання служити в одному цілісному підрозділі, вживати свій бойовий прапор та відзнаки. Заперечень не було, наслідком чого і було створення зведеної штурмової роти, як тимчасової міри до вирішення питання про формування штатного підрозділу. Нам було запропоновано вільні посади 93-ї ОМБр, зокрема такелажниками, кухарями, працівниками польової лазні», – повідомив командир «Січі».

Однак з незрозумілих причин рота була розформована. «Але з незрозумілих для нас причин нам доведено розпорядження про розформування нашого підрозділу.... Нічим не обґрунтоване розпорядження про розформування нашого підрозділу, та повернення на «штатні посади» (такелажниками, кухарями, банщиками тощо)», – повідомив командир. Він підкреслив, що військові «Карпатської Січі» дотримувалися законодавства про проходження військової служби, Конституцію України, були вірні присязі. 

«Таке ставлення до добровольців-патріотів при відсутності до нас претензій з сторони військового керівництва може говорити тільки про одне – це рішення прийняте в кабінетах політиків і направлене воно на системне добивання владою всього добровольчого руху в Україні», – переконаний командир. Олег Куцин додав, що у зв'язку з рішенням про розформування роти, більшість військовослужбовців, які вступили в ЗСУ та легалізуються під прапором «Карпатської Січі», звертаються з рапортами про розірвання контракту.