середу, квітня 13

Російські винищувачі провокували есмінець США


Російські винищувачі цього тижня здійснили два дуже близьких прольоту поруч з американським есмінцем «Дональд Кук» в Балтійському морі. Поки немає точних даних, наскільки близько російські літаки підлетіли до корабля і на якій висоті, однак точно відомо що літаки РФ не мали озброєння.


Сообщает: http://uapress.info/uk/


Новину передає «Преса України» посилаючись на CNN.

Два небезпечних прольоти російських літаків відбулися у вівторок, 12 квітня, ввечері в міжнародних водах. Третій - на більш прийнятній відстані, стався напередодні. 

«Офіційний представник США охарактеризував російський маневр як «бриючий політ» (політ на невеликій висоті над поверхнею, - ред.) без використання зброї. Літак спікірував над палубою есмінця в такій же манері, яка застосовувалася б у разі реального нападу», - коментують ситуацію у США.

За повідомленням окремих ЗМІ на борту есмінця в рамках навчань також перебував польський вертоліт, що, за словами чиновника ВМС США, що призвело до деякими припущеннями у військових колах, що росіяни хотіли «надіслати повідомлення для Польщі».

Нагадаємо, на початку квітня цього року стало відомо, що Національна гвардія США направить в ЄС 12 винищувачів F-15. Вони будуть знаходитися на авіаційних базах Ісландії та Нідерландів для стримування агресії РФ.