ЦІКАВІ ФАКТИ

четвер, квітня 14

СУД НАД КАСЬКОМ РОЗПОЧАВСЯ ІЗ РОЗГЛЯДУ ВІДВОДУ ПРОКУРОРАМ


У залі присутні нардепи, колеги та представники Європи та США. Сьогодні, 14 квітня, Печерський суд Києва почав розгляд запобіжного заходу екс-заступнику Генпрокурора України Віталію Каську.

 Як передає кореспондент ТСН, захист Каська на початку засідання заявив про відвід прокурорів, і судді вирушили до нарадчої кімнати. Адвокати наполягають, Сообщает http://tsn.ua/що не можуть бути впевнені у неупередженості обвинувачів. Читайте також: Наступний Генпрокурор нічого не зможе змінити У судовій залі присутні багато відомих політичних діячів, які підтримують екс-заступника Шокіна. Зокрема, прийшли нардепи Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, 

Віктор Чумак та інші, крім того, у залі присутні колега Каська, екс-заступник Генпрокурора Давід Сакварелідзе, омбудсмен Валерія Лутковська, представники ОБСЄ, ЄС та США. Hromadske.tv Під будівлею суду кілька десятків людей також прийшли підтримати Каська – вони стоять із плакатами з вимогою звільнити прокурора. Hromadske.tv Нагадаємо, Віталія Каська підозрюють у шахрайстві та підробленні документів. На думку слідчих, він нібито отримав дві службові квартири, а потім їх приватизував.

 Стало також відомо про ще одну кримінальну справу проти нього - перевищення службових повноважень. Сам Касько кримінальні провадження називає помстою за розслідування справи діамантових прокурорів.