пʼятницю, квітня 29

Савченко не повернеться в Україну поки не виплатить штраф

Віра Савченко розповіла про подробиці зустрічі адвоката Миколи Полозова з її сестрою і українською військовослужбовцем Надією Савченко.
"Її змушують заплатити штраф 30 тисяч рублів за незаконне перетинання російського кордону, без цього її не повернуть. Сообщает http://znaj.ua/ Якісь документи все ж є, але раджу запитати думку адвоката", - повідомила вона, передає 112-Україна.

У той же час сам адвокат виклав на своїй сторінці в Facebook результати зустрічі в російській в'язниці, де вони з його підопічною Савченко заповнювали документи на екстрадицію.

"Ретельно вибирали формулювання. Від ряду запропонованих в зразках заяв формулювань Надія відмовилася. Обговорювали положення конвенції про видачу, її наслідки. Все, що було потрібно від Надії вона виконала, тепер терміни її звільнення залежать цілком і повністю від моторності дій влади", - додає він і уточнює, що умовив Савченко відмовитися від необачних дій в зв'язку зі спробою російських силовиків затримати її сестру Віру.

Відомо, що Савченко засудили до 22 років російської в'язниці і 30 тисяч рублів штрафу. Її визнали винною за всіма статтями. Адвокат Марк Фейгін повідомляв, що процес повернення додому Савченко триватиме до кінця літа.