ЦІКАВІ ФАКТИ

вівторок, квітня 12

СБУ затримала співробітника Служби зовнішньої розвідки України, який готував державну зраду


У ніч з 6 на 7 квітня цього року працівники СБУ затримали затримали співробітника Служби  зовнішньої розвідки України, який готував державну зраду.

Про це повідомили у прес-центрі ГПУ. Новину передає «Преса України».

Сообщает: http://uapress.info/uk/


Зловмисника затримали на території пункту прикордонного контролю КПВВ «Каланчак» при виїзді з України до тимчасово окупованої території України АР Крим. 

Під час обшуку його автомобіля правоохоронці вилучили носій інформації, в якому містились в електронному вигляді документи Служби зовнішньої розвідки України, які мають гриф секретності «цілком таємно», «таємно».

Затриманому співробітнику  розвідки повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.14, ч. 1 ст.111 КК України (готування до державної зради). 

На даний час зловмисник перебуває під вартою.  Досудове розслідування здійснює слідчий  відділом УСБУ в Миколаївській області. 

Раніше ми повідомляли про те, що проти колишнього керівника поліції Вінницької області Антона Шевцова зареєстрували кримінальне провадження. Шевцову, який намагався втекти в Російську Федерацію, інкримінували державну зраду.