ЦІКАВІ ФАКТИ

четвер, квітня 14

Росія почала війну на Донбасі, щоб Україна не потрапила у Європу - Єрофєєв


Росія свідомо розпочала війну на сході України, адже лише так вона могла стримати європейську інтеграцію Києва.

Відповідну думку висловив російський письменник Віктор Єрофєєв, новину повідомляє «Преса України».

Сообщает: http://uapress.info/uk/


«Війна на Донбасі - це була абсолютно продумана акція для того, щоб вони далеко не втекли до Європи. Це те ж саме, що було і в Молдавії. І взагалі навколо Росії вибудовується такий буфер. Як би, хлопчиків притримали за штани, щоб не втекли», - пояснив ситуацію Єрофєєв.

Він додав, що загалом Україна – своєрідний першопрохідник серед  «наших трьох народів». Але письменник зазначив, що і сама Європа дуже обережно і з насторогою ставиться до України.

«Ось, я коли їжджу, там симпатії швидше схиляються до Росії, і вони жадібно чекають підтвердження того, що, все-таки, ось, Україна - у неї не те, що не складеться, але це б треба відкласти надовго, майже назавжди. А Україна, ось, тріпається, тріпається і хоче, все-таки, виявитися гідною країною. І тому я вважаю, що якщо у них вийде, то у нас теж колись вийде», - підсумував він .

Нагадуємо, що призначений російським лідером повпред Контактної групи щодо України Борис Гризлов зарекомендував себе як авторитетний парламентер, не схильний до компромісних рішень. Його призначення свідчить про те, що Росія не здасть Донбас. Таку думку висловив директор Агентства стратегічних комунікацій російський політолог Олег Бондаренко.