вівторок, квітня 19

В СБУ показали, як харків’яни ненавидять «ДНР» і Захарченка

Служба безпеки України вирішила скористатися прямою лінією, яку 19 квітня провів із жителями Харківської області самопроголошений глава «ДНР» Олександр Захарченко. Вдавшись до деяких дій у сфері Інтернету і соцмереж, працівники Сообщает http://www.akcent.info/



українських спецслужб продемонстрували ватажку донецьких терористів справжнє ставлення харків’ян до ідей «Новоросії».

Новину повідомила речник СБУ Олена Гітлянська, передає «Преса України».

Гітлянська відзначила, що СБУ «приємно потішила» пряма лінія Захарченка з жителями Харківщини. Кажуть, що високо оцінили намагання ватажка донецьких бойовиків зайнятися не тільки місцевою, а й «міжрайонною політикою». Щоправда, зауважила, що онлайн-конференція була підлаштована під зручні для Захарченка питання, були також сплановані псевдо-заклики ввести танки на територію Харківської області.

«Служба безпеки вирішила допомогти Захарченку поспілкуватися з харків’янами. По-перше, чому б не допомогти людині, яка бажає дізнатися гірку правду про себе. І, по-друге, – у нас є професійний інтерес до проросійськи налаштованих громадян України», – розповіла Гітлянська.

Читайте також:СРОЧНО: ВСУ под Марьинкой и Песками разбили спецназовцев ГРУ и ФСБ

За її словами, працівники СБУ створили дзеркало сторінки с онлайн-конференцією Захарченко та відправили її усім адміністраторам тих груп о соцмережах, які об’єднують користувачів або з відвертою проросійською позицією, або з нейтральною.

«Скажу чесно. Результати нас вразили. СБ України отримала близько трьох тисяч запитань і коментарів. Переважна більшість (понад 98 відсотків) дуже нецензурно висловлюється як про ДНР/ЛНР, так і про Олександра Захарченка. І ЦЕ ВИКЛЮЧНО ВІДВІДУВАЧІ ПРОРОСІЙСЬКИХ СТОРІНОК. І ЛИШЕ З ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ!» – наголосила Гітлянська.

Вона додала скріншоти сторінок із запитаннями і відгуками, направленими Захарченку від жителів Харківської області. На них справді присутні численні негативні коментарі на адресу прихильників Новоросії і конкретно ватажка донецьких бойовиків.

Тим часом, в «ДНР» відзначають, що пряма лінія харків’ян із ним пройшла вкрай успішно – він отримав близько півтори тисячі запитань, в тому числі з інших регіонів України та навіть з-за кордону. В «ДНР» відзначили, що автори запитань хвилюються за долю «визвольного руху» та щиро занепокоєні ситуацією в «республіці».