ЦІКАВІ ФАКТИ

четвер, квітня 14

Шестеро бойовиків «ЛДНР» потрапили в руки СБУ на Донбасі


Протягом останнього тижня співробітники Служби безпеки України затримала на території Донбасу шістьох учасників самопроголошених Луганської та Донецької «народних республік». Зокрема, затримання проводились у Станиці Луганській, Краматорську та Бахмутці.


Сообщает: http://uapress.info/uk/


Про це 14 квітня повідомили у прес-службі СБУ. Новину передає «Преса України».

Одним із затриманих луганських терористів виявився колишній дільничний поліцейський.

«На Луганщині співробітники СБ України затримали колишнього дільничного інспектора міліції, який протягом квітня - червня 2014 року брав активну участь у діяльності терористичної організації «ЛНР». Станично-Луганським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру», - повідомили у прес-службі СБ України.

Ще одного бандита затримали у Краматорську. Бойовик раніше воював у лавах батальйону «Восток» на Донеччині.

«У 2014 році разом з іншими зловмисниками він готував проведення незаконного референдуму в місті, чергував на блокпостах. Наприкінці 2015 року приєднався до бандформування «Восток». А в березні цього року бойовик повернувся до рідного міста, де його затримали правоохоронці. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 260 КК України», - додали у відомстві.

Зазначається, що крім цього підозру оголосили ще одному бандиту, який під час окупації Слов’янська брав участь у патрулюванні вулиць та озброєний чергував на блок-постах, встановлених окупантами.

СБУ разом з поліцією спіймали аж двох учасників «ДНР» у Бахмутці.

«У Бахмутці на Донеччині за активну участь у діяльності терористичної організації «ДНР» у березні 2014 року затримано представника «казачьей» спільноти. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 КК України. Крім того, співробітники спецслужби затримали чоловіка, який у червні 2015 року, перебуваючи у складі одного з терористичних угруповань т.зв. «ДНР», зі зброєю чергував на блокпості на в’їзді до Дебальцевого», - говориться у повідомленні.

Ще одного бойовика співробітники СБУ затримали у Торецьку. Раніше він був членом «дзержинського ополчення».

«У Торецьку СБУ затримала бойовика, який з квітня до червня 2014 року брав активну участь у діяльності НЗФ, т.зв. «дзержинському ополченні». Він чергував на блокпостах зі зброєю в руках, незаконно зупиняв та перевіряв автотранспорт. Після наступу українських військ бойовик залишився в місті, переховуючись від правоохоронців», - зазначили у прес-службі.