середу, квітня 13

Українська розвідка викрила російського полковника на службі у бойовиків


Головне управління розвідки встановило, що заступник командира сьомої окремої мотострілкової бригади, яка базується в окупованому Дебальцево, другого армійського корпусу є полковник Збройних сил Російської Федерації Олександр Кірієнко.


Сообщает: http://uapress.info/uk/


 Він до прибуття на окуповану територію України проходив службу у Східному військовому округу Росії.

Про це повідомила прес-служба ГУР. Новину передає «Преса України».

«Встановлено, що на посаді «заступника командира по роботі з особовим складом 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве, Україна) 2 АК (Луганськ, Украина) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов-на-Дону, Росія) ЗС Російської Федерації» перебуває полковник ЗС РФ Кірієнков Олександр Валентинович», – йдеться в повідомленні.

Кірієнков народився у Смоленській області Росії. До прибуття на тимчасово окуповану територію України він ніс службу на посаді офіцера відділу виховної роботи 93 дивізії протиповітряної оборони, що дислокується у Владивостоці.

Встановлення даних фактів щодо участі військовослужбовців ЗС РФ у воєнних злочинах на тимчасово окупованих територіях буде слугувати доказовою базою у Міжнародному кримінальному суді.

Нагадаємо, на окупованому бойовиками Донбасі 7 окрема мотострілецька бригада протягом останнього часу відзначилася низкою надзвичайних подій. Причиною низького морально-психологічного стану цього підрозділу стали брутальність та жорстокість його командира, російського полковника Олександра Бушуєва, у якого стався нервовий зрив.