суботу, квітня 23

Єлизавета II збирається відректися від престолу


У британських ЗМІ з'явилася інформація від тому, що Єлизавета II незабаром зречеться престолу на користь свого онука Принца Вільяма і його дружини Кейт Міддлтон. Несподівано для всіх це може статися вже в цьому році.
У британських таблоїдах ведеться дискусія Сообщает http://kordon.com.ua/ про те, що Королева Єлизавета II збирається добровільно передати владу принцу Вільяму. Раніше у вересні минулого року монарх встановила рекорд найдовшого перебування на британському престолі. Єлизавета II перебувала на троні більше 63 років. Ймовірно, королева прийняла рішення змінити правлячу покоління. У ЗМІ вже точиться дискусія з приводу ймовірної дати сенсаційного події.
Так, за першою версією, глава Британської корони може оголосити про передачу влади на свій 90-й день народження, який відбудеться вже 21 квітня. Британські букмекери вже готові прийняти ставки на те, що саме в цей знаковий для монарха день, Єлизавета II заявить про своє рішення передачі престолу. При цьому ряд видань зазначає, що приймачем королеви буде зовсім не її син Чарльз, а улюблений онук Єлизавети - Вільям.
Приводом для подібного вибору стало також те, що вся країна обожнює дружину Вільяма Кейт Міддлтон і дуже уважно веде спостереження за її життям. А ось чинний спадкоємець престолу принц Чарльз уже неодноразово розчаровував свою матір скандальними вчинками. Єлизавета, не була в захопленні від першої обраниці сина, принцеси Діани. Але пізніше її остаточно розчарував вибір Чарльза на користь Камілли Паркер Боулз, через яку син кинув дружину і своїх дітей, що викликало величезну критику серед британців. З огляду на "заслуги" Чарльза Єлизавета не допустить передачі влади цю жінку.
За другою версією саме з трагічною долею принцеси Діани королева пов'язує дату зречення від престолу. Так, деякі видання заявляють, що королева прийме рішення про передачу влади в дату смерті, Возлюби колись британцям принцеси. Саме в серпні наступного року, за запевненням ряду ЗМІ, коли виповниться двадцять років з моменту загибелі Діани, Єлизавета прийме рішення про передачу трону її синові - Вільяму. Відомо, що Діана загинула в автокатастрофі. Повідомляється, що Єлизавета шкодує про своє колись упередженому ставленні до своєї невістки і таким чином хоче згладити свою провину.
Єлизавета II (англ. Elizabeth II) - королева Великобританії з 1952 року по теперішній час. Датою сходження її на престол є 6 лютого 1952 року. Тоді новоспеченому монарху було двадцять п'ять років. Єлизавета II прийняла кермо влади імперією після смерті батька, короля Георга VI. Королева є долгоправящім монархом за всю історію Великобританії.
Монарх Великобританії є також і головою Британської Співдружності націй, а також королевою 14 незалежних держав: Антигуа і Барбуда, Багамські Острови, Барбадос, Беліз, Гренада, Канада, Нова Зеландія, Папуа - Нова Гвінея, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сент-Кітс і Невіс, Сент-Люсія, Соломонові Острови, Тувалу, Ямайка (Австралія позбавила королеву титулу в січні цього року). Крім того, Єлизавета II - глава англіканської церкви і верховний головнокомандувач Збройними силами Великобританії.