середу, квітня 13

The New York Times взяло інтерв'ю у фальшивого Порошенка

Журналісти NYT зв'язалися з прес-службою глави України, яка надала їм відповіді на їхні запитання від імені Порошенка. Однак все це виявилося великим обманом, організованим або пранкерами, або російськими спецслужбами.



Новину повідомляє «Преса України».

Про фальшиве інтерв'ю Петра Порошенка, яке мало не надрукували на сторінках нью-йоркського видання, повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

«На фальшивому бланку подали телефони та електронні адреси своїх агентів, провели переговори і навіть по телефону озвучили «відповідь» на питання», - розповів він.

За його словами, обман було викрито самими ж представниками ЗМІ, які захотіли ще раз переконатися в тому, що інтерв'ю дали саме від прес-служби президента і зв'язалися з нею безпосередньо. Тоді все стало ясно.

Цеголко винуватцями інциденту вважає російські спецслужби. А в російських ЗМІ була висунута інша теорія щодо того, хто хотів інформаційного скандалу. Так, у виданні Russia Today заявили, то це були звичайні пранкери, які використовували фальшиві бланки прес-служби президента, надали журналістам свої контакти і відповіді на їхні запитання нібито від президента. 

Нагадаємо, що веде американське видання The New York Times жорстко розкритикувало президента України Петра Порошенка за відсутність реальної боротьби з корупцією в Україні.