ЦІКАВІ ФАКТИ

середу, квітня 13

ЦРУ готує "план Б" у разі зриву сирійського перемир'я – WSJ

ЦРУ та його регіональні партнери готують "план Б" у разі зриву сирійського перемир'я, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.



Зокрема, план включає в себе посилення поміркованої опозиції в Сирії більш серйозним озброєнням, пише Европравда. Сообщает http://nv.ua/ukr/
За словами співрозмовників американської газети, підготовка так званого плану Б зосереджена на постачанні повстанців зброєю, яка дозволить їм наносити удари по повітряним суднам сирійського режиму і артилерійських позиціях.

Читайте також: У Сирії почалися парламентські вибори. Фоторепортаж
Видання нагадує, що план обговорювався під час таємної наради розвідувальних служб Близького Сходу незадовго до того, як перемир'я набуло чинності 27 лютого. Зараз члени коаліції затвердили "контури плану "Б"", проте Білий дім ще має ухвалити список зброї, який може бути переданий опозиції.

У той же час, в МЗС Росії заявили, що Москві нічого невідомо про американський "план Б" по Сирії, передає РБК з посиланням на Інтерфакс. Російські дипломати висловили надію, що такого плану не існує.

22 лютого Держдеп США опублікував текст угоди з Росією про перемир'я в Сирії. Вже 26 лютого Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй одноголосно прийняла резолюцію з вимогою, щоб усі учасники конфлікту дотримувалися умови американо-російського договору про перемир'я.

Угода набула чинності у суботу, 27 лютого, однак, вона не поширюється на представників Ісламської держави і Фронту ан-Нусра, які визнані Радою безпеки ООН терористичними організаціями.