понеділок, травня 30

Скандал на економічній раді в Кремлі: Кудрін Путіну – про технологічну відсталість і нагальну потребу замирення зі світом, а той йому – про 1000-річну велич

Президент РФ у заключній промові на засіданні нагадав про тисячолітню історію і заявив, що країна не стане торгувати суверенітетом, нехай вона в чомусь і відстала.
Голова Центру стратегічних розробок (ЦСР) Олексій Кудрін умовляв президента РФ Володимира Путіна знизити геополітичну напруженість.  Сообщает http://gossip.in.ua/
На засіданні президії економічної ради Кудрін аргументував свою позицію необхідністю скорочення технологічного відставання.

Під час засідання президії економічної ради Олексій Кудрін пояснив президенту, що Росія технологічно відстала і повинна вбудовуватися в міжнародні технологічні ланцюжки. Для цього, за словами глави ЦСР, потрібно знижувати геополітичну напруженість. Путін, у свою чергу, у заключній промові на засіданні нагадав про тисячолітню історію і заявив, що країна не стане торгувати суверенітетом, нехай вона в чомусь і відстала. При цьому джерела газети заявили, що він у цьому ж виступі пообіцяв захищати суверенітет Росії до кінця свого життя.

Ще одне джерело видання заявило, що до цієї промови президент додав примирливу фразу про те, що не треба збільшувати напруженість і піддаватися на провокації. При цьому він висловив упевненість, що з країни не піде іноземний бізнес, якому вигідно працювати в Росії. Офіційно в Кремлі не коментують подробиці заключної промови Путіна, вказуючи на те, що це була непублічна частина засідання. Представник Кудріна також не став коментувати дискусію.