ЦІКАВІ ФАКТИ

неділю, травня 22

Читати всім: В якій валюті українцям зберігати свої заощадження в 2016 році?

Стійкістю валют, тобто — практично відсутністю коливання курсу і надійністю в разі криз, можуть похвалитися країни з розвиненою економікою. У рейтингу надійності варто відзначити швейцарський франк. Це валюта, яка розглядається багатьма інвесторами як валюта, в якій варто вкладати вільні кошти.
Швейцарський франк також належить до десятки найдорожчих валют світу. Сообщает http://newsdaily.com.ua/
 Японська ієна підтвердила свою надійність навіть в період цунамі і землетрусів. Під час екологічних розрух курс валюти продовжував зростати і Банк Японії був змушений вжити заходів стосовно призупинення зростання курсу.
Стійкість австралійського долара забезпечила економічна ситуація 2008-го року. Адже криза не торкнулася країни і валюта лише зміцнила свої позиції. Безробіття в Австралії нижче ніж Європі та США. А з 2008-го банківська система країни демонструє постійне зростання. Канадський долар є валютою, в якій зберігає золотовалютні резерви США. Канада вважається країною із стабільною економікою, спокійною фінансовою обстановкою. Долар США залишається валютою, з приводу стійкості якої не перестають сумніватися. Проте, курс зростає. Ні зовнішній борг США, ні зміна рівня довіри до валюти не зупинили зміцнення курсу.
Очевидно, внаслідок того, що ВВП США поступається лише Євросоюзу в цілому. До стійких світових валют варто віднести китайський юань, євро і норвезьку крону. Що стосується юаня, валюту вважають здатною до активного розвитку, як і економіку Китаю, яка демонструє зростання. Саме тому багато країн ведуть переговори з приводу впровадження юаня в оборот. У той же час агентство Bloomberg за підсумками 2015-го найбільш дохідним на ринку Форекс визначило аргентинський песо.
 У базових кредитних ставках вартість песо по відношенню до долара збільшилася на 20%. Далі в списку валют ізраїльський шекель, вартість якого за 2015-тий рік зросла на 8%, і китайський юань із зростанням 7%. Українську гривню експерти Bloomberg назвали найбільш непередбачуваною валютою. Гривня продовжує плавну девальвацію, але її «запас міцності» до долара і євро не в силах спрогнозувати жоден експерт. За 2016 курс гривні до долара, порівняно з 2015 роком знизився на міжбанку на 5,77%.