Про це повідомляє офіційний акаунт МЕРТ. Сообщает http://intermarium.com.ua/
За оцінкою відомства, випекти домашню паску у 2016 році вийде на третину (34%) дорожче, ніж у 2015-му.
Виріб вагою 500-600 грамів коштуватиме близько 22 гривень, підрахували в міністерстві.
“Найбільше на зростання кінцевої вартості домашньої паски вплинуло подорожчання родзинок. Їхня частка складає понад 30% від вартості”, – сказано в повідомленні.
Найбільше за рік подорожчали дріжджі – на 181%, кажуть у МЕРТ. Молоко, масло і цукор тепер коштують на 20-30% дорожче, ніж торік.
Водночас подешевшали борошно та курячі яйця.
У відомстві наголосили, що “індекс паски не є офіційним макроекономічним показником, не відбиває інфляцію чи індекс споживчих цін. Всі розрахунки – приблизні, здійснені на основі моніторингу цін на соціально значущі товари та експертної оцінки Мінекономрозвитку.