понеділок, травня 30

Вперше дружина Андрія Кузьменка (Скрябіна) дала відверте інтерв’ю


2-го лютого виповнився рік з дня, коли у ДТП загинув лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко. На річницю трагічної події крім скандального скасування концерту у пам’ять музиканта, було і багато приємних спогадів та хороших слів на його адресу.
Але особливо цінним стало інтерв’ю дружини Андрія, Світлани, яка, здається, вперше поділилася своїми почуттями після смерті чоловіка. Сообщает http://www.akcent.info/

«Знаєте, сьогоднi менi найбiльше не вистачає його оптимiзму та почуття гумору», — зізналася Світлана в інтерв’ю «Експрес».

«Пригадую, коли виникали якiсь проблеми, вiн завжди казав: «Усе буде добре! Ми все вирiшимо та прорвемось!» А ще не вистачає нашого спiлкування: протягом дня Андрiй дзвонив по 10 разiв. Просто так… Знаєте, ми були не лише чоловiк i дружина, а передусiм — величезнi друзi. Дуже близькi iнтелектуально й духовно. Нас пов’язувала якась енергетика, не знаю, космiчна — не космiчна, але… Нам було добре разом!» — поділилася вдова Кузьми.

Світлана з Андрієм були разом 21 рік.
До частих гастролей зіркового чоловіка жінка ставилася з розумінням.

«Я чудовоо розумiла, що сцена i творчiсть для Андрiя — це у життi головне… Так, вiн був страшенним трудоголiком. Йому все одно було, скiльки спати — двi години чи одну. Для нього не iснувало слова «змучений». Взагалi…» — розповіла Світлана.

«Мало хто з зiрок може сказати, що об’їздив усю Україну, побувавши ледь не в кожному селi. Причому виступати доводилось i безкоштовно. Грошi для нього не були головним й цiкавили найменше. Так, вiн жив сценою», — додала вона.

Найбільше зараз Світлана обурена тим, що лише після смерті Кузьми на його творчість по-справжньому звернули увагу.

«…Йому дуже болiло, що «Скрябiна» особливо не крутили нi радiо, нi телебачення. I коли сьогоднi Андрiю спiвають дифірамби та посмертно відзначають різними нагородами, я всiх запитую: «Де ви були раніше?» – запитала вдова.

«Чому ранiше не було тих нагород, якi я тепер виставляю собi на вiкно i з посмiшкою дивлюся на них? Невже для того, щоб тебе визнали, треба померти? Невже треба померти, щоб твої пiснi стали називати пророчими? Ще вчора вони були неформатом, а тепер — навпаки. Ось у цьому вся банальнiсть, точнiше — цинiзм нашого життя», — обурилася Світлана.

Минув рік, але зі втратою жінка, звісно ж, не змирилася.

«Я досить сильна людина… Знаєте, за один рiк я втратила одразу двох найближчих менi чоловiкiв. Три мiсяцi тому раптово, увi снi, помер мiй тато. Вiн просто не мiг пережити смертi Андрiя…» — зізналася Світлана.

«Коли батька не стало, настав переломний момент. У менi стало пусто. Просто пусто. Це вiдчуття передати неможливо. Напевно, як i вiдчуття любовi. Бувають днi, коли тобi нiчого не хочеться, ти перебуваєш у глибокiй-глибокiй депресiї.

Але потiм одного ранку встаєш i розумiєш, що життя йде далi. У тебе є ще Андрiєвi батьки, є мама, є донька, i серед них ти — «за старшого». Тож треба триматися — от i все. Починаєш потихеньку щось робити, робити i… стараєшся знову жити. Так, жити!» — наголосила дружина Кузьми.