неділю, травня 22

Політолог розповів, від чого залежить майбутнє України

Західним партнерам України наразі важливо вирішити конфлікт на Донбасі. Для цього слід слідувати Мінським домовленостям, які допоможуть заморозити питання.
Відповідну думку висловив політолог Кость Бондаренко, новину повідомляє «Преса України». Сообщает http://uapress.info/

Експерт розповів, що наразі будь-які кроки в Україні не покращують, а лише погіршують ситуацію.

«Проблема в тому, що Україна сьогодні перебуває під зовнішнім управлінням. Не в Україні вирішується її майбутнє. Сьогодні ми бачимо активність Вікторії Нуланд, помічника держсекретаря США, яка чудово розуміє, що якщо їй до президентських виборів у Сполучених Штатах вдасться серйозно просунутись у питанні мінських домовленостей, умиротворенні сторін конфлікту, то при президенті Хіларі Клінтон зможе розраховувати вже на посаду заступника держсекретаря. Тому її активності зрозумілі. Нуланд буде тиснути на українське керівництво, щоб виконувалися мінські домовленості, щоб ще до осені хоча б в загальних рисах вони були виконані», - пояснив ситуацію політолог.

Він акцентував увагу на тому, що для США дуже важливо, щоб на карті світу стало менше на одну гарячу точку. А які засоби для цього будуть використовувати – неважливо. Україна – це країна на якій якраз можна показати, як саме вирішувати такі питання.

«Мінські домовленості заморозять питання. Після всього, що відбулось у 2014-2105 роках, діалог між двома частинами України, налагодження стосунків між ними, коли вже конфлікт перейшов у більш персональну стадію і вибудовано образ ворога, налагодиться не одразу. Ці бар'єри і стереотипи будуть ламатися упродовж кількох поколінь, на жаль. Щоб ми сьогодні не робили, Донбас дивитиметься зараз на Україну як на ворога, а більша частина українців дивитиметься підозріло на мешканців Донбасу»,- підсумував Бондаренко.

Нагадуємо, що наступний Майдан, який може відбутись на території України буде дуже швидким та кривавим, як для його ініціаторів так і для тих, проти кого він спрямований.