ЦІКАВІ ФАКТИ

неділю, травня 1

Путін та Медведєв повеселились на великодній літургії (ФОТО)


В ніч на 1 травня президент Російської Федерації Володимир Путін та російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв долучилися до богослужіння з нагоди Світлого воскресіння Христового.
В камери журналістів потрапили моменти, коли два російських лідери від душі сміялися прямо під час служби.


Таку новину передає «Преса України». 

Святкова великодня служба відбулася у храмі Христа Спасителя. Провів її патріарх РПЦ Кирило.

Російський президент Володимир Путін у компанії прем’єра Дмитра Медведєва та його дружини Світлани був присутній на богослужінні, проте думки його були зайняті явно не справами духовними. Так, в об’єктиви фотоапаратів місцевих ЗМІ потрапила жвава розмова російський політиків та їх веселий сміх прямо під час божественної літургії. Кадри відвертої зневаги російських політиків до церковних канонів негайно ж потрапили у пресу.

У прес-службі Кремля додали, що Володимир Путін та патріарх Кирило обмінялися пасхальними подарунками, проте не уточнили, якими саме.




Нагадаємо, нещодавно ми писали, що у місті Камінь-Каширський, що на Волині, тисячі городян були змушені зустрічати Світле воскресіння Христове просто неба. Так, в ніч з 30 квітня на 1 травня майже чотири тисячі людей зібралися на місці, де ще минулого року височіла Свято-Іллінська  церква.

На місці згарища збудували вівтар, аби там встановити святий престол. Священнослужителі мали сумніви стосовно того, чи збереться громада освячувати паску просто неба, адже ночі нині холодні.
Так, уночі 1 травня стовпчик термометра показував лише 5 градусів. Проте, відсутність храму не зупинила нікого – на територію, де колись стояла святиня, прийшло майже чотири тисячі горожан. Зважаючи на те, що за офіційними даними населення міста становить 12330 чоловік, то зібралася третина всіх жителів.